18 august 2007

Noua babilonie de la Diverta


Salman si Mihaela, cotor la cotor

Diverta s-a hotarat sa faca ceva. A reordonat toate cartile din librarii dupa numele autorului.
Clientii fideli sunt complet debusolati. Au disparut rafturile de editura, unde fanii Polirom, Humanitas sau Nemira puteau sa caute noutatile. Acum, toata beletristica e otova. Marii romancieri si pornografii de doi lei impart aceleasi policioare.


Roth, Rice, Roberts, Rathford...ce oferta bogata, nici nu stii ce sa alegi. Ia-o pe-aia cu coperta roz, ca se asorteaza cu poseta.


Numai la Diverta: Saramago strivit intre Smith si Sambotin.


"P'asta unde-o punem, fai, Flori? La Istorie, fa, nu vezi ca scrie pe ea Istoria Secolului XXI ? Dashteapta esti, fai, se vede ca lucrezi la librarie..."

Asa e-n business. Fetele ca Flori conduc librariile ca pe niste aprozare, iar cititorii isi iau de la gura ca sa cumpere o carte.

5 pareri:

Anonim spunea...

Da' cine suntem noi sa judecam cartile? Lasa domnule, in ordine alfabetica, sa fie egalitate!!
E-G-A-L-I-T-A-T-E Fiecare cu sanse egale!!!!!
Ura! Ura! Ura!

Anonim spunea...

hihi..ce imagini sugestive...mai ales prima

Anonim spunea...

am vazut si la londra. la borders. toate cartile erau amestecate. nu mi-a placut.

Anonim spunea...

E democratie! Cat de mult ne bucuram! Si ce daca Diverta a reordonat cartile?! E liber fiecare sa faca ce doreste. Atunci ce sa mai spunem despre preturile practicate de Diverta? Conteaza oare cumva daca ametesti clientul? In noua economie de piata, in aceasta piata supra-aglomerata de competitie, unde reuseste doar cel care se diferentiaza prin ceva anume de restul multimii, mi se pare normal ca eu - cititor si potential client Diverta - sa am dreptul sa imi aleg libraria din care sa ma infrupt. Tocmai aici e cheia: nu e loc pentru toti! Astept momentul in care va constientiza si Diverta faptul ca cel mai important este clientul. Doar lui trebuie sa-i multumim toti. Sa facem plecaciuni in fata lui si sa avem grija de el, sa-i usuram viata si sa-i satisfacem poftele. Spor la invatat, Diverta!

Alexandra Magearu spunea...

Diverta sau orice alta librarie care ordoneaza cartile in mod alfabetic, nu e acolo ca sa-si dea cu parerea in privinta calitatii cartilor respective, ci sa le inventarieze in asa fel incat sa fie usor de utilizat de client....vanzarea, nu calitatea, normal...acum ca madame Radulescu doarme langa Rushdie - ceea ce noua ni se pare absurd devine pentru altii doar business...asa ca nu mi se pare un motiv de mirare...eu, cel putin, cautam minute in sir cartile lui Vonnegut la sectiunea cartilor in lb engleza...acum il gasesc imediat...